Hotel u SAD-u nudi besplatan smještaj onima koji idu u druge države na abortus

Screenshot: Google Maps

U POSLJEDNJIH nekoliko mjeseci, države diljem SAD-a donijele su nove zakone kojima se ženama otežalo, a negdje i u potpunosti onemogućilo, da obave proceduru abortusa, javlja CNN.

Stoga je Shelley O'Brien, voditeljica hotela Yale koji se nalazi u malenom i istoimenom gradiću u Michiganu, ponudila svima koji zbog tog postupka putuju izvan država koje su uvele te nove zakone da dođu u Michigan i besplatno odsjednu u njenom hotelu.

"Žene bi trebale imati autonomiju nad vlastitim tijelima“

"Drage sestre iz Alabame, Ohija, Georgie, Arkansasa, Missourija ili bilo koje druge države koja primjenjuje zakone kojima se ograničava mogućnost abortusa, znam da ne možemo ništa napraviti da se s vama bolje postupa u vašoj državi", napisala je O'Brien.

"Ali ako uspijete stići do Michigana, nudimo vam nekoliko besplatnih noćenja i prijevoz do i od ambulante", dodala je.

"Žene bi trebale imati autonomiju nad vlastitim tijelima. Ako to nemamo, onda ne živimo u slobodnom svijetu."

U posljednjih nekoliko mjeseci, Alabama je skoro u potpunosti zabranila abortus, dok su druge savezne države, uključujući Georgiu, Louisianu, Mississippi i Ohio, donijele nove zakone kojima se zabranjuje abortus nakon što se otkriju fetalni otkucaji srca, što je zapravo vrlo rano u trudnoći te mnoge žene u to vrijeme i ne znaju da su trudne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.