Hrebak primio svećenika bjelovarske pravoslavne crkve išarane nacističkim simbolima

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak primio je danas jereja Crkve Svete Trojice Stefana Maksimovića, vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru čestitao je blagdan te ponovno osudio nedavni incident kada je pravoslavna crkva išarana nacističkim i ustaškim simbolima.

 

"Grad će podmiriti dosadašnji trošak rješavanja vandalizma na tom sakralnom objektu. Prema napucima konzervatora, bit će potrebno renovirati cijelu stranu objekta i za to ćemo tražiti pomoć države", istaknuo je Hrebak.

Svećenik: Ovo što je učinjeno pravoslavnoj crkvi nije odraz Bjelovara, već nekog pojedinca

Jerej Maksimović pak poručio je kako se osjeća kao Bjelovarčanin te da u tom gradu nije imao nijednu neugodnu situaciju.

"Prošle godine kada sam došao u Bjelovar osjetio sam da su me stanovnici ovoga grada prihvatili kao svoga, a to i danas osjećam. Ovo što je urađeno na pravoslavnoj crkvi nije odraz grada Bjelovara već nekog pojedinca.

Moj odnos prema građanima ovoga grada, prema vjernicima katoličke vjeroispovijesti, neće se promijeniti i ostat će isti", naglasio je Maksimović dodavši da je bio na polnoćki u bjelovarskoj katedrali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.