HRT dužan više od 80 milijuna kuna poreza?

RAZLIČITI izvori s HRT-a već dva dana među novinare puštaju informaciju da će Ministarstvo financija blokirati račun javne kuće zbog neplaćenog PDV-a u iznosu većem od 80 milijuna kuna! No, službeno o tome nitko ništa ne zna.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić uvjerava nas da netko namjerno plasira lažne informacije. "To nije istina. Nema nikakvih naznaka da bi račun HRT-a mogao biti blokiran", decidirano će Družijanić. Ove navode pokušali smo potvrditi i u Ministarstvu financija, ali dobili smo tek informaciju da je to - tajna.

"Porezna uprava sukladno članku 8. Općeg poreznog zakona ima obvezu kao poreznu tajnu čuvati sve što je doznala u poreznom postupku. Porezna tajna štiti poreznog obveznika i osigurava njegove interese koji bi iznošenjem tih podataka mogli biti ugroženi ili bi za poreznog obveznika mogla nastati materijalna šteta", stoji u odgovoru Porezne uprave Ministarstva financija na naš upit.

Sutlić ostavio HRT u dugu od 500 milijuna kuna

No, izvori s Prisavlja ipak nas (neslužbeno i anonimno) uvjeravaju da dug postoji, odnosno da PDV nije uplaćivan još od 2005. godine, za vrijeme mandata Mirka Galića i Vanje Sutlića. Podsjećamo, o neodgovornom financijskom poslovanju HRT-a za vrijeme Vanje Sutlića već se dosta pisalo i govorilo.

Tako je u travnju ove godine saborski Odbor za financije odbacio HRT-ovo izvješće o poslovanju za 2008. godinu zbog brojnih nelogičnosti i knjiženja fiktivnih prihoda kako bi se balans na računu pokazao boljim nego što jest. Ukupni minus HRT-a prema nekim bi informacijama mogao iznositi čak i do 500 milijuna kuna pa je veliko pitanje odakle bi to državna televizija mogla izvući novac ukoliko i Šukerovo ministarstvo odluči naplatiti neke stare dugove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.