HRT istražuje jesu li se kupovala gostovanja u Otvorenom

Foto: FaH

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA imenovala je tročlano povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti i odgovornosti povezane sa slučajem agencije Grizli komunikacije, doznaje se iz priopćenja.

"Odluka o tome donesena je nakon što je u medijima objavljen ugovor agencije Grizli komunikacije u kojemu se, među ostalim, spominje emisija Otvoreno Hrvatske televizije (HRT – HTV) te se navode teme i konkretni gosti koji bi temeljem toga ugovora u emisiji trebali govoriti", poručuju s HRT-a i dodaju dateme spomenute u ugovoru agencije Grizli komunikacije nikad nisu bile zastupljene u emisiji Otvoreno.

HRT javlja kako će se svi urednici Otvorenog morati pismeno očitovati, a članovi povjerenstva utvrdit će i sve ostale okolnosti te analizirati teme i zastupljenost predstavnika svih političkih stranaka u emisiji Otvoreno u razdoblju od 28. siječnja do 2. lipnja 2016. godine.

"Time će se utvrditi je li na bilo koji način narušena ravnoteža pri odabiru gostiju u emisiji Otvoreno u razdoblju od uspostavljanja sadašnje Vlade Republike Hrvatske do danas, a u cilju potpunoga informiranja korisnika Hrvatske radiotelevizije i svih građana nalaz povjerenstva bit će javno objavljen", poručuju s HRT-a.

Podsjetimo, PR agencija Grizli u kampanji je zastupala Most nezavisnih lista. Pojedini mediji objavili su sinoć "ekskluzivne" dokumente vezane za poslovanje PR agencije Grizli, a koja je brine za imidž MOST-a, za koju čelnici te tvrtke tvrde da su im ukradeni iz automobila 25. svibnja ove godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.