Hrvatska kršćanska koalicija: Uvedite školovanje kod kuće!

HRVATSKA kršćanska koalicija traži od političkih stranaka da se u izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju uvrsti i mogućnost školovanja kod kuće.

Smatraju kako bi se uvođenjem školovanja kod kuće Hrvatska svrstala uz bok mnogih razvijenih zemalja u Europi i svijetu kod kojih se takav način obrazovanja koristi već desetljećima. Uz to, dodaju kako bi se na taj način dopunila raznovrsnost obrazovanja u RH.

Za ovaj oblik obrazovanja ne bi se odlučio veliki broj obitelji

"Svjesni smo da bi uvođenje ovakvog oblika obrazovanja bila velika novina u hrvatskom obrazovnom sustavu te bi možda bilo potrebno neko vrijeme za prilagodbu i organizaciju (način organizacije, provedba, provjera stečenih kompetencija, itd.). Međutim, nadamo se da moguće poteškoće oko uvođenja takvog sustava neće biti prepreka za njegovo ostvarenje. Svjesni smo i da se za ovakav oblik obrazovanja ne bi odlučio velik broj obitelji i roditelja u RH, ali bi se dala mogućnost onima koji to žele da iskoriste pravo koje im je dano Ustavom RH", kažu iz HKK-a.

Dodaju kako smatraju da uvođenje ovog oblika obrazovanja ne bi imalo velike financijske posljedice za državni proračun RH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.