Hrvatska sve bliže istini o tajnim računima iz devedesetih godina

DRŽAVNO odvjetništvo je putem međunarodne pravne pomoći od Austrije i Švicarske dobilo podatke o tajnim računima na koje se slijevao novac za kupnju oružja.

Iz Državnog odvjetništva još ne žele otkriti na koje se osobe i tvrtke odnose odnose ti računi, piše Jutarnji list. Istraga o tom novcu za kupnju oružja traju od 2000. godine, a iz Državnog odvjetništva i policije često je isticano kako to traje tako dugo jer su mnoge države uključene u proces.

Novac za oružje prebacivan na račune u autrijskim bankama

U suradnji s austrijskom policijom veliki dio posla obavljen je i u istrazi protiv bivšeg predsjednika Uprave HŽ-a Davorina Kobaka i bivše direktorice Agencije za integralni transport HŽ-a Biserke Robić  koji su novac prebacivali na račune u Švicarskoj i Austriji. Otkrilo se kako su Kobak, Robić, Andrija Sarić i Vladimir Vasiljević na te račune prebacili tri milijuna eura.

Novac od prodaje društvenih stanova te onaj iseljenika koji je bio namijenjen kupovini oružja početkom devedesetih prebacivao se na račune u austrijskim bankama ili tvrtki u Lihtenštajnu. Još nije poznato tko je podizao novac sa računa u Lihtenštajnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.