Hrvatska županija će sufinancirati prijevoz onkoloških bolesnika

Foto: Index

Primorsko-goranska županija (PGŽ) raspisala je javni poziv za sufinanciranje programa prijevoza onkoloških bolesnika na terapiju, a prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave koje na svom području nemaju zdravstvenu ustanovu s onkološkim odjelom.

Zamjenica župana Marina Medarić rekla je danas da će županija sufinancirati prijevoz radi olakšavanja liječenja onkoloških bolesnika. Za sufinanciranje je na raspolaganju 30.000 eura, moguće je sufinancirati do 50 posto troškova, a rok za prijavu je 22. ožujka.

Nove modernizacije objekata

Medarić je izvijestila da su zdravstvenim ustanovama Thalassotherapiji Crikvenica i Lječilištu Veli Lošinj odobreni projekti za dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti” u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Vrijednost modernizacije smještajnih objekata "Smiljka" u Crikvenici procijenjena je na 6,1 milijun eura, od kojih je bespovratnih pet milijuna, dok je projekt "Park IV" Lječilišta Veli Lošinj procijenjen na 2,6 milijuna eura, od čega su bespovratna dva milijuna.

Pročelnik Ljudevit Krpan izvijestio je o Javnom pozivu za dostavu prijava za realizaciju otočnih projekata iz Integriranog teritorijalnog programa, u okviru kojeg je županiji na raspolaganju 31,7 milijuna eura.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne samouprave, javna poduzeća, trgovačka društva u javnom vlasništvu, vatrogasne organizacije, civilna zaštita, turističke zajednice i javne ustanove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.