Hrvatski pilot iz srpske optužnice: Uopće se ne osjećam krivim

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

DANIJEL BOROVIĆ jedan je od hrvatskih pilota koje Srbija optužuje za ratni zločin nad srpskim civilima tijekom Oluje 1995. Viši sud u Beogradu danas je priopćio da je potvrdio optužnicu protiv hrvatskih pilota. Borović je optužnicu komentirao za N1.

"Nemam novih spoznaja u odnosu na ono što se ranije provlačilo kroz medije, nitko me nije službeno kontaktirao, sve je to svježe. Mogu samo reći da odbijam sve to što će mi se stavljati na teret, ne osjećam se uopće krivim po tom pitanju. Ja sam sa svojim kolegama u ratu odradio časno sve što je trebalo i sad je red na državi da se pokaže, oni koji je vode, ono što treba, i da pokažu ono što trebaju imati", rekao je Borović za N1.

"Hrvatska treba poduzeti mjere kojima bi zaštitila četvoricu pilota"

Borović se osvrnuo na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem te rekao da je na tom sastanku Plenković u ime vlade izjavio da će se država postaviti u smislu zakona koji je na snazi.

"Očekujem da se ta optužnica neće prihvatiti jer bismo prihvaćanjem optužnice priznali jurisdikciju koju je Srbija sama sebi postavila, da ima pravo na ono na što nema pravo. Hrvatska je zakonom iz 2011. odbacila takvu mogućnost. To je jedini put. Hrvatska i ljudi koji je vode trebaju poduzeti mjere kojima bi zaštitili četvoricu pilota. Jednog dana može biti tko zna tko još, kad bi se krenulo tim putem… Onda bi Srbi radili što god bi htjeli, a to nije normalno", kazao je Borović za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.