Hrvatski startup STEMI u SAD-u: Program prodali u 11 saveznih država

Foto: Matija Habljak / Pixsell

HRVATSKI startup STEMI probio se na američko tržište usred krize koju je izazvala pandemija koronavirusa pa je njihov program za škole sada zastupljen u brojnim saveznim državama SAD-a. 

Kako su objavili iz STEMI-ja, srednjoškolci u 11 američkih saveznih država od ove godine rade po robotičkom programu koji je izradio zagrebačko-riječki tim pod vodstvom Marina Trošelja. Riječ je o saveznim državama Connecticut, Massachusetts, Pennsylvania, Indiana, Teksas, Arizona, Lujzijana, Kansas, Kalifornija, Florida i New Jersey.

Prikupili novac i krenuli na tržište SAD-a

"Da mi je prije nekoliko godina netko rekao da će naš prvi STEM program za škole biti zastupljen u gotovo svakoj četvrtoj saveznoj državi SAD-a, rekao bih mu da gleda previše SF filmova", poručio je Marin Trošelj, glavni izvršni direktor STEMI-ja. 

STEMI je prije šest mjeseci na platformi Funderbeam zaključio svoju prvu kampanju, u kojoj je prikupio više od 300.000 eura. Taj je novac, podsjećaju u priopćenju, bio namijenjen međunarodnom rastu tvrtke.

Krenuli su na tržište SAD-a na kojem su prodali 50 novih licenci za svoj robotički program. U STEMI-ju kažu da je to tek početak novog razvojnog ciklusa.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.