Hrvatsko brodogradilište gradi jahte najbogatijim Srbima

U VREMENIMA kada hrvatska brodogradilišta "sa svijećom" traže nove poslove, brodogradilište "Kraljevica" sklopilo je ugovor s jednim od najbogatijih Srba na svijetu, Philipom Zepterom, o gradnji superluksuzne jahte, a moguće je da će u konačnici ugovor biti potpisan za izgradnju dvije jahte godišnje za potrebe te tvrtke.

Naime, prvo će se graditi 50-metarska superluksuzna jahta za Zepter International, a kako piše Novi List ugovor je potpisan u veljači ove godine, a riječ je o program yachtinga te tvrtke za kojega je osiguran kapital iz inozemstva. Srbi su naime ocijenili kako hrvatska brodogradilišta imaju potencijala i potrebne kvalitete za izgradnju megajahti koje bi bile duge između 50 i 80 metara, a služile bi za potrebe Zepter Grupe, njihovih partnera i klijenata, ali i za daljnju prodaju.

Također, Novi List je objavio i informaciju kako je Zepter International zainteresiran za kupnju jednog manjeg hrvatskog brodogradilišta u predstojećoj privatizaciji, no konačna odluka ovisit će o uvjetima u tenderima što će biti raspisani.

M.M.
Foto: Seebiz.eu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.