HSS: Đapićevoj stranci pristupilo 30, a ne 200 naših članova

Foto: Hina

REAGIRAJUĆI na jučerašnji prelazak dijela članova u Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO), županijski osječko-baranjski HSS opovrgnuo je u srijedu najave predsjednika te stranke Ante Đapića da će joj se idućih dana priključiti oko 200 članova HSS-a.

> Više od 200 članova HSS-a pristupa Đapićevoj stranci "Desno"

U priopćenju za javnost tajnik županijskoga HSS-a Drago Šimek ističe kako Županijsku organizaciju nije napustilo više od 30 članova, što je, kako navodi, "u krajnjoj suprotnosti s brojkom od 200 članova".


Napominje kako je isključivi razlog za njihov prelazak u drugu stranku taj što "pojedinci nisu mogli ostvariti osobne ambicije u HSS-u, pa su svojim političkim djelovanjem unosili razdor i neslogu u stranku".

Ocjenjuje da su oni "i inače bili skloni čestim promjenama jata" pa u HSS-u misle da ta stranka tim potezom u Slavoniji i Baranji nije mnogo izgubila, posebice zato što su "neki od prebjega već bili pod suspenzijom zbog određenih nečasnih radnji".

"Bivšim članovima HSS želi puno sreće i uspjeha u novim strankama. Mi koji smo ostali usmjerit ćemo sve svoje snage prema promoviranju plana i programa Domoljubne koalicije te ostvarivanju što boljeg rezultata na parlamentarnim izborima", ističe u priopćenju Šimek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.