Hvala vam dvije milijarde puta

Foto: Index

PRVOG dana 2017. godine zaželjeli smo da nas u toj godini čitate dvije milijarde puta. 2016. bila je za Index odlična, čitali ste nas 1,78 milijardi puta, a obećali smo da ćemo napraviti sve da vas privučemo i da Indexove članke pročitate više od dvije milijarde puta. I u tome smo, zajedno, uspjeli. Indexove članke otvarali ste 5,5 milijuna puta dnevno ili 230 tisuća puta svakoga sata, 365 dana u godini. Hvala vam na tome.

MIlijun čitanja samo jednog članka

Najvažnije događaje protekle godine pratili ste na Indexu, a najviše vas je pratilo katastrofalni požar koji je ljetos zaprijetio Splitu. Više od milijun puta ste pročitali izvještaje naših reportera koji su s terena tekstom i videom pratili opasnost koja je prijetila drugom najvećem hrvatskom gradu.

Index je i tada bio vaš prvi izvor informacija, a mi smo i konkretno odlučili pomoći vatrogascima. Novcem namijenjenim za proslavu 15. rođendana, 100 tisuća kuna, kupili smo opremu vranjičkim vatrogascima.



Najutjecajniji u Hrvatskoj

Rođendan smo proslavili skromnije uz čestitke većine značajnijih osoba s političke, društvene, kulturne, umjetničke i zabavne scene. U 15. godini dobili smo i priznanje agencije Reuters koja je svojim istraživanjem zaključila da je Index najutjecajniji internetski medij u Hrvatskoj. I najčitaniji, naravno.


>> GODIŠNJE ISTRAŽIVANJE REUTERSA Index.hr je internet medij broj 1 u Hrvatskoj


Kod nas ste pratili i sve druge najvažnije događaje 2017. godine, od poplava u Zadru do preslagivanja vladajuće većine. Umjesto vas odlazili smo na mjesta na koja pristojni ljudi ne žele odlaziti i otamo donosili reportaže koji su prenosili mediji iz Europe, poput onog o bleiburškom ustaši koji nam se požalio što se o Hitleru samo crno govori.


 
Pisali smo o Agrokoru dok je druge bilo strah

Prvi smo počeli izvještavati u najvažnijem događaju 2017. godine – propasti koncerna Agrokor. Dok se većina drugih medija nije usuđivala spomenuti da je Agrokor u problemima od nas ste mogli saznati njihove obveznice na svjetskim burzama imaju status smeća.

>> Ulagači bježe od Todorića - panika na inozemnim burzama


Ministar financija Zdravko Marić mjesecima je tvrdio da Agrokor nema poreznoga duga i da je državi sve na vrijeme platio. Otkrili smo da laže i prvi objavili dokumente o dugovanjima.

>> INDEX OBJAVLJUJE DOKUMENT Agrokor je ipak imao porezni dug

 
Bandićev porezni dug i ministarske prepisivačine

Jednako tako otkrili smo da je i Milan Bandić dužan čak 18 milijuna kuna poreza zbog donacija koje je dobio za vrijeme predsjedničke kampanje 2009. godine. I kako ga je njegov odvjetnik Marijan Hanžeković zaštitio od ovrhe tvrdeći da bi mu ona “nenadoknadivo narušila pravo osobnosti”.


>> IMAMO DOKUMENT Bandić je dužan gotovo 18 milijuna kuna poreza


Istraživali smo i istražili kako su političari prepisivali svoje stručne i znanstvene radove. Od plagijata bivšeg ministra znanosti Pave Barišića, do prepisivačine ministra obrane Damira Krstičevića.

>> Diplomat i znanstvenik svjetskog glasa za Index: "Barišić me plagirao"


>> INDEX OTKRIVA Krstičević prepisivao u završnom radu na američkoj ratnoj školi


Skrivali su arbitražnu presudu, ali mi smo je objavili

Prvi smo objavili i arbitražnu presudu u sporu države s MOL-om oko Ine, koju je Vlada skrivala punih deset mjeseci, i iz koje je vidljivo da je arbitražni sud ustvrdio da Ivo Sanader nije u Hrvatskoj nije imao pošteno suđenje pred sucem Turudićem te da je krunski svjedok Robert Ježić lagao. Vjerojatno po instrukcijama iz Uskoka.

>> EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJEMO PRESUDU Ina je izgubljena jer je USKOK lažirao, a Turudić je bio pristrajj

Štitili smo najslabije

Uz sve te velike priče nismo zaboravili ni probleme onih najugroženijih. Uspjeli smo natjerati vladajuće da promijene zakone kojim su roditelji njegovatelji teško bolesne djece gubili sva prava kad bi im djeca preminula.


>> NAKON PISANJA INDEXA MIJENJA SE ZAKON Roditelji njegovatelji dobivat će pomoć i nakon smrti djeteta

Smijenili smo i ravnateljicu vrtića koja je zlostavljala radnike, a u pritvor smo strpali vjeroučitelja koji je osmaše poučavao da bi Srbima nabijati glave na kolac, a Vesnu Pusić i Stjepana Mesića strijeljati.

>> IMAMO SNIMKU Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"

Organizirali smo božićno darivanje u domovima za nezbrinutu djecu i staračkim domovima. Nesebično ste se pridružili ispunjavajući njihove skromne želje.

Hvala vam na tome, dvije milijarde puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.