Hvar ponovno dobiva laboratorij, s radom kreće idući tjedan

Screenshot: Google Street View

NAKON što je Hvar ostao bez jedinog medicinskog laboratorija na otoku, načelnik općine Jelsa Nikša Peronja priopćio je na Facebooku da je problem riješen i da će laboratorij s radom krenuti sljedeći tjedan.

>>> Zatvorio se jedini laboratorij na Hvaru, hitni pacijenti u opasnosti

"Riješen problem laboratorija na otoku Hvaru koji ponovno počinje s radom od sljedećeg tjedna! Također doneseno je još nekoliko izuzetno važnih odluka vezanih za unapređenje zdravstva na otoku Hvaru! 

Danas je u Županijskome domu zdravlja u prisustvu dr. Marka Rađe ravnatelja županijskog doma zdravlja, pročelnice za zdravstvo Dijane Luetić, dr. Dina Carića radiologa s otoka Hvara, te svih načelnika i Gradonačelnika s otoka Hvara, održan je sastanak s nekoliko tema važnih za razvoj kvalitete zdravstva na otoku.

Naime, problem koji nas je zadnji tjedan dana snašao, riješen je na današnjem sastanku, i Laboratorij za vađenje krvi nastavlja na zadovoljstvo otočana i sviju nas s radom kroz sljedeći tjedan, i to ne više kao privatni laboratorij već kao laboratorij u sklopu županijskog doma zdravlja.

Specijalisti na otoku jednom tjedno

Također, za naš otok dogovorena je nabava novog najmodernijeg CT uređaja iz posebnog EU programa, vrijednosti 4 mil. kn., koji bi trebao biti instaliran na otok tijekom 2021 g., nabava novog rengenskog uređaja, i novog digitalnog mamografa i sonde za ultrazvuk za srce koji dolaze kroz 2020.g.

Uz već nabavljeni novi ultrazvuk premium klase prošle godine, moramo zaista konstatirati da ćemo imati zavidnu opremljenost doma zdravlja na otoku.

A ono što nas posebno raduje je da je napokon omogućen dolazak doktora specijalista na otok Hvar iz Splita, gdje ćemo jednom tjedno već imati internistu, a od ove nove godine jednom tjedno i dermatologa, kardiologa, urologa, reumatologa, gastroenterologa, uz sudjelovanje u troškovima svih Općina i Gradova i građana. 

Na ovaj način naši stanovnici neće morati odlaziti u Split na preglede, već će to biti omogućeno na samome otoku.

Zahvaljujem se svim kolegama načelnicima i gradonačelnicima na otoku, županiji, doktoru Dinu Cariću i pročelnici Luetić, te posebno ravnatelju Županijskog doma zdravlja dr. Marku Rađi.

Ovo je veliki zajednički uspjeh", napisao je Peronja na Facebooku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.