I dalje ogromne gužve na granicama. Na Bajakovu se čeka šest sati

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA ULAZU u Republiku Hrvatsku na graničnim prijelazima s Republikom Srbijom i BiH na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske čekanja su višesatna, a najduže se, oko šest sati, čeka na graničnom prijelazu Bajakovo.

 

 "Najveće kolone su na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje se na ulazak u zemlju čeka u prosjeku oko šest sati", potvrdio je Hini glasnogovornik policijske uprave Dragoslav Živković.

Normalno je, kaže, da pri višesatnim čekanjima ima i nervoze među putnicima. "Nije bilo do sada razloga za postupanjem policije, a jedini izraz nervoze zbog čekanja bila su trubljenja pojedinih vozača", napomenuo je Živković.

Očekuje, kaže, da bi narednih dana trebalo doći do smanjenja gužvi na graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku. "Teško je to predvidjeti jer ima i onih koji još nisu ni krenuli na put, upravo očekujući da bi se tijekom današnjeg dana i večeri mogle stvoriti gužve na prijelazima", rekao je.

U svakom slučaju, ističe, hrvatska policija raspolaže s dovoljno resursa kako bi promet preko graničnih prijelaza tekao nesmetano uz, doduše otežane uvjete. "Kapacitet prijelaza je takav kakav je, dok, s druge strane, moramo ispuniti i sve granične norme, posebice vezane uz šengenski prostor, čijom je članicom Hrvatska postala 1. siječnja", podsjetio je Živković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.