I otac tinejdžerskog ubojice Tima Kretschmera zbog nemara optužen za ubojstva

OTAC Tima Kretschmera, njemačkog sedamnaestogodišnjaka koji je u ožujku pobio 15 školskih kolega, optužen je za ubojstvo.

11. ožujka ove godine Kretschmer je ušao u srednju školu Albertville Junior u Winnendenu i počeo pucati iz Berette koju je uzeo iz spavaće sobe svojih roditelja. U školi je ubio devet školskih kolega i troje profesora, a pri bijegu još troje ljudi, među kojima i Hrvata Denisa Puljića. Potom je oduzeo život i sebi.

U listopadu su obitelji žrtava podnijele tužbu na sudu u Stuttgartu protiv njegovog oca. U tužbi piše da je Jörg Kretschmer "grubo zanemario odgoj svog mentalno bolesnog sina te mu omogućio pristup pištolju i oko 400 komada municije". Kao jedan od dokaza priloženih tužbi je onaj da su sedam tjedana prije masakra otac i sin zajedno kupili 1.000 komada municije. 

Kako pišu strani mediji, optužnica protiv Jörga Kretschmera sadrži 15 točaka. Između ostaloga, u optužnici piše kako je otac "vlastitim nemarom u spremanju oružja na Timu dostupno mjesto omogućio realizaciju nauma svoga sina."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.