Igralište dječjeg vrtića u Trogiru puno zmija otrovnica

RODITELJI djece koja pohađaju trogirski vrtić Ribola uznemireni su i zabrinuti zbog pojave zmija na vanjskom igralištu. Navodno je riječ o otrovnicama - riđovkama, od kojih je jedna i ubijena te predana u Veterinarsku stanicu.

Kako prenosi Jutarnji list, zabrinuti roditelji su uputili i pismo gradskim vlastima u kojem navode kako je igralište omeđeno visokim zidovima iznad kojih, posebice s njegove sjeverne strane, postoji neobrađeno zemljište potpuno obraslo korovom. Roditelji smatraju da se njihova djeca ne bi trebala izvoditi na igralište sve dok se ne poduzmu odgovarajuće mjere zaštite i uništi tamošnje zmijsko leglo. O svim planiranim i poduzetim mjerama traže da ih se izvijesti, jer će u protivnom za eventualne posljedice držati odgovornim osnivača vrtića, upravu i djelatnike.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Trogir Ana Belas je od mjerodavne inspekcije zatražila je da uputi zahtjev vlasniku obližnjeg zapuštenog zemljišta iz kojega zmije gmižu u igralište da ga uredi te je donijela odluku kojom se igralište od dana pronalaska zmije zatvara sve dok se ne osigura potpuna sigurnost djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.