Zadravec se jučer vratila na posao. Nije radila više od tri mjeseca

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DIJANA Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, jučer se vratila na posao, kako doznaje Index. Zadravec nije radila više od tri mjeseca, a sad je, kako nam je potvrđeno iz bolnice, na čelu Odjela za neuroradiologiju gdje je nadređena petorici zaposlenika.

Iz Vinogradske nam je također potvrđeno da je nakon bolovanja koristila i godišnji odmor, a ovog se ponedjeljka 30. kolovoza vratila na posao gdje obavlja CT preglede na radiologiji.

>> Liječnici masovno napuštaju Kliniku za tumore: "Odlaze zbog Dijane Zadravec"

Za vrijeme bolovanja nalazila se s ministrom Berošem

Podsjetimo, Dijana Zadravec 19. svibnja je smijenjena s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, nakon što smo otkrili da ju je niz radiologa prijavilo za mobing te da su neki zbog nje dali otkaz, zbog čega je Institut za tumore ostao na samo tri radiologa.

>> Zadravec se opet sastala s Berošem, snimljena u Ministarstvu

Zadravec je odmah potom 21. svibnja otvorila bolovanje za vrijeme kojeg je gostovala na televizijama, a snimljena je i na sastancima kod ministra zdravstva Vilija Beroša. Dan nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva s Berošem, Zadravec je snimljena u kafiću u Dežmanovom prolazu kako sjedi s ustavnim sucem Rajkom Mlinarićem.

>> Dijana Zadravec snimljena na piću s ustavnim sucem

Osim što se za vrijeme trajanja bolovanja nalazila više puta s ministrom Berošem, u međuvremenu se prijavila na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice, no nije prošla, već je u lipnju za novog ravnatelja imenovan Davor Vagić.

Index otkrio da Zadravec mobingira djelatnike

Index je pokrenuo priču oko Dijane Zadravec otprilike mjesec dana prije njene smjene, kad smo doznali i objavili da je Kliniku u samo 15 dana napustilo troje radiologa upravo zbog nje. Potom su i sadašnji i bivši djelatnici Vinogradske odlučili istupiti u javnost. Index je prvi objavio da su sadašnji zaposlenici, njih 17, prijavili Zadravec za mobing, dok je 11 bivših djelatnika napisalo pismo, koje je Index prvi dobio, a u kojem jasno objašnjavaju razloge zašto su dali otkaz zbog Dijane Zadravec.

O tome da ih Zadravec mobingira za Index su progovorili i dr. Karolina Bolanča Čulo s Klinike za tumore i dr. Vladimir Kalousek, neuroradiolog iz Vinogradske, pa se brojka onih koji su javno progovorili o mobingu koji vrši Zadravec popela na 30.

Poslali su nam pismo u kojem sve otkrivaju

"Razlog odlaska isključivo su loši radni uvjeti, za koje je direktno i indirektno odgovorna predstojnica Zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bježimo od posla. Želimo raditi", stoji u pismu koje su bivši djelatnici poslali Indexu i u kojem iznose sve detalje lošeg vodstva.

Nakon cijele drame u Vinogradskoj v.d. ravnatelja Mario Zovak podnio je ostavku te je Indexu rekao: "Dosta mi je lošeg publiciteta za bolnicu, mislim da je demokratski i mudro da se maknem."

Dodajmo i to da je 2016. godine na parlamentarnim izborima Andrej Plenković uvrstio Dijanu Zadravec na svoju listu u 1. izbornoj jedinici. Tijekom predizborne kampanje Plenkovića se učestalo moglo vidjeti u društvu Zadravec, čemu svjedoče brojne fotografije koje je Dijana Zadravec objavljivala na svom službenom Facebook profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.