Index poziva Vanju Sutlića na poligraf

"ZNAM da ovdje imamo riječi protiv riječi", izjavio je na današnjoj press konferenciji glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, "ali puno je činjenica koji ruše ove tvrdnje". Pa ipak, nije naveo skoro niti jednu. Njegov glavni argument protiv četvero poznatih novinara Hrvatske televizije koji su ga optužili da je njihovu kolegicu Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvetinom", jest protupitanje zbog čega su čekali punih 20 mjeseci da s tim otkrićem izađu u javnost.

> Tema: Vanja Sutlić nazvao novinarku "četničkom kurvetinom"

Zaprijetio im je sudskom tužbom zbog klevete, nema sumnje da će protiv njih pokrenuti i neku vrstu internog postupka ili sankcioniranja, ali kako bi se to izbjeglo Index predlaže Vanji Sutliću da se zajedno sa svjedocima njegova šovinistička ispada podvrgne poligrafskom tekstu.

Ako se radi o njihovoj riječi protiv njegove, o nekakvoj zavjeri i lansiranju informacije "u odgovarajućem trenutku", onda je najbolje da se istina ustanovi na instrumentu koji prepoznaje laž. Možda taj test ne vrijedi na sudu, ali s priličnom dozom vjerodostojnosti otkriva tko govori istinu.

Takav test i Sutliću bi bio u interesu, jer on je veoma odlučan u demantiranju onoga za što ga terete. Iako priznaje da se protivio gostovanju Ivane Dragičević Veličković u emisiji HTV-a Trudionica, jer je bila pod internom istragom zbog dopisa "Vlada li mafija HRT-om". Pa ako je već istina da se protivio njezinu gostovanju, i ako je to činio pred istim ljudima koji ga sada optužuju, najbolje bi bilo otkriti je li pritom koristio i izraz poput "četnička kurvetina".

Ako je za Sutlića sve čisto, onda bi najbolje bilo da pristane na Indexov poligrafski test. Index je voljan u potpunosti financirati poligrafsko vještačenje, pa bi se tako ova ružna afera mogla okončati na elegantan način. I još važnije, ustanovila bi se istina, umjesto da se povlači sumnja tome kako se radi o njihovoj riječi protiv njegove.

88 posto Indexovih posjetitelja misli da Sutlić laže!

Nakon što je Vanja Sutlić na konferenciji za novinare iznio "svoju stranu priče" i optužio Maju Sever, Roberta Zubera, Lelu Knežević i Sanju Mikleušević da lažu, te dodao da će ih tužiti zbog klevete, Index je svojim posjetiteljima postavio pitanje "Kome vjerujete?"

U anketi našeg portala do 21 sat je sudjelovalo 362 posjetitelja, među kojima samo 12 posto vjeruje Vanji Sutliću, dok 88 posto smatra da novinari HRT-a govore istinu kad kažu da je Sutlić nazvao Ivanu Dragičević Veličković "četničkom kurvetinom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.