Indexov Ilko Ćimić među finalistima za HND-ovu nagradu novinar godine

Foto: PIXSELL/Davorin Visnjic

ZA NAGRADE Hrvatskog novinarskog društva za najbolje novinarske radove u 2022. godini - koje će biti dodijeljene 3. svibnja 2023. u Novinarskom domu u Zagrebu na svečanosti u povodu Svjetskog dana slobode medija - stiglo je 97 kandidatura. Među njima je i četvero finalista za novinarku odnosno novinara godine, i to Nataša Božić Šarić, Ilko Ćimić, Dora Kršul i Hrvoje Šimičević.

Među finalistima i Indexov Ilko Ćimić

Novinarke i novinari natječu se u devet kategorija: za pisano, televizijsko, radijsko, internetsko i istraživačko novinarstvo, za najbolju novinsku fotografiju i snimateljski rad, za životno djelo te za nagradu Novinar/ Novinarka godine, o kojoj odlučuju svi članovi HND-a. Za tu je kategoriju primljeno osam prijava, ali je Ocjenjivački odbor nominirao četvero finalista, i to novinarku televizije N1 Natašu Božić Šarić, novinara portala Index Ilka Ćimića, novinarku portala Telegram Doru Kršul i novinara Novosti Hrvoja Šimičevića. Obrazloženja nominacija možete pročitati ovdje.

Indexov Ilko Ćimić prošlu je godinu obilježio tekstovima o regulatorima financijskog sektora, bankama i agencijama za naplatu potraživanja te o sumnjivim poslovima ministra Ivana Paladine. Te tekstove možete pronaći i pročitati ovdje.

Rezultati će biti objavljeni 3. svibnja

Za Nagradu Mariju Jurić Zagorka u kategoriji pisanog novinarstva primljeno je 13 kandidatura, za televizijsko novinarstvo 21, internetsko 17, a za radijsko 15. Za Nagradu za istraživačko novinarstvo Jasna Babić stiglo je 12 kandidatura, za Nagradu Nikša Antonini za najbolju novinsku fotografiju prijavljeno je dvoje fotoreportera, a za Nagradu Žarko Kaić za najbolji snimateljski rad trojica snimatelja.  

Za Nagradu za životno djelo Otokar Keršovani šestorica je prijavljenih. Rezultati natječaja s obrazloženjima nagrada bit će dostupni na portalu hnd.hr 3. svibnja tijekom svečane dodjele, koju ćete moći pratiti uživo od 18 sati putem Facebook stranice Hrvatskog novinarskog društva. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.