Indija odobrila Sputnik V

Ilustracija: EPA

INDIJA je odobrila rusko cjepivo Sputnik V protiv covida-19, objavila je velika lokalna farmaceutska tvrtka u toj zemlji od 1.3 milijarde stanovnika koja je ponovno imala najveći broj novozaraženih u svijetu. 

"Sretni smo što smo ishodili odobrenje za uporabu Sputnika V u Indiji", rekao je G. V. Prasad, generalni direktor tvrtke Dr Reddy's Laboratories, u priopćenju koje prenosi francuska agencija France Presse.

Indija je potvrdila novih 161.736 zaraženih koronavirusom, što je ponovno najveći dnevni rekord na svijetu u zemlji s potvrđenih 13.69 milijuna zaraženih, prema podacima ministarstva zdravstva.

Niže brojke zbog kašnjenja rezultata

Broj umrlih zaraženih covidom-19 narastao je u Indiji za 879 i sada iznosi 171.058, prema zadnjim podacima na stranicama Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

Međutim, brojke o zaraženima i umrlima od covida u utorak su obično niže jer kasne rezultati testa objavljeni tijekom vikenda.

Indija je u ponedjeljak registrirala 168.912 slučajeva zaraze dok raste zabrinutost zbog daljnjeg širenja zaraze sa stotinama tisuća vjernika koji su se uputili na ritualno kupanje u rijeci Ganges.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.