Informatičar u osječkom DORH-u krao mobitele i ugovarao pretplate. Šteta 11.800 eura

Jedan je zaposlenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku zaradio kaznenu prijavu, pod optužbama da je za sebe prisvajao mobilne i druge uređaje namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi te je neovlašteno ugovarao pretplatničke odnose koristeći se službenim pečatom

Kako javlja policija, ovih je dana provedeno kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim informatičarem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

"Sumnjiči ga se da je od 3. siječnja 2019. do 31. kolovoza 2022., kao službenik županijskog državnog odvjetništva zadužen za informatičku podršku, u nakani da se okoristi, prekoračio ovlasti u službi tako što je prisvajao mobilne telefone i druge uređaje, namijenjene za službene potrebe tijela u kojem radi. Uz navedeno, neovlašteno je ugovarao pretplatničke odnose s teleoperaterom za pružanje mobilnih i internetskih usluga za što je potpisao zahtjeve koje je neovlašteno i bez odobrenja ovjerio pečatom tijela u kojem je zaposlen.

Opisanim radnjama pričinio je materijalnu štetu veću od 11.800 eura. Protiv osumnjičenog Osječanina podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu", izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.