Inspekcija upala u zagrebački restoran, našli su prstace

Foto: Index

PET inspekcija upalo je u zagrebački restoran nakon anonimne prijave da se u njemu poslužuju prstaci i utvrdila da se u restoranu nezakonito drže prstaci. 

Inspekcija je u restoranu pronašla 118 jedinki prstaca, a utvrdili su i niz drugih prekršaja. 

Našli 118 jedinki prstaca i niz drugih prekršaja

Kako doznajemo, radi se o restoranu koji se dosad nije spominjao u medijima u vezi posluživanja prstaca. Doznajemo i da je inspekcija u restoran upala prošloga petka. 

"Nakon zaprimljene anonimne prijave o ilegalnom posluživanju prstaca u prostoru subjekta na području Grada Zagreba žurno je (isti dan) organiziran koordinirani nadzor pet inspekcija (inspekcija zaštite prirode, inspekcija zaštite okoliša, sanitarna inspekcija, inspekcija rada i turistička inspekcija) Držanog inspektorata u suradnji s policijskim službenicima. Tom prilikom je utvrđeno: nezakonito držanje prstaca (118 jedinki), nepostojanje normativa i nepostojanje obveznog natpisa, subjekt ne razvrstava bio-otpad, pušenje zaposlenika u službenim prostorijama a vezano uz područje radnih odnosa u tijeku je provjera kroz sustav zatečenih radnika", poručili su za Index iz Državnog inspektorata.

Inspekcija još uvijek traje

Kažu kako inspekcijski nadzor nad restoranom još uvijek traje.

"Inspekcijski nadzor je još uvijek u tijeku zbog zakonskog roka od 7 dana subjektu za dostavu tražene dodatne dokumentacije. Vezano uz nezakonito držanje prstaca pokrenut će se prekršajni postupak. Nakon okončanja inspekcijskog nadzora izvjesit ćemo vas o rezultatima i poduzetim mjerama. Vjerujemo kako će ovaj primjer suradnje Državnog inspektorata sa sveukupnom javnosti nadalje rezultirati sprječavanjem ovakvih ilegalnih aktivnosti, te jačati svijest kako se radi o nezakonitim radnjama kojima se uništava stanište i strogo zaštićene vrste.", zaključili su za Index iz Državnog inspektorata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.