Iran jemenskim Hutima dao svoj balistički projektil na raspolaganje

Foto: EPA

Iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim izvijestila je da je Iran jemenskim Hutima stavio na raspolaganje svoj balistički projektil Ghadr koji se lansira s mora.

"Iranska balistička raketa koja se lansira s mora, nazvana Ghadr, sada je stavljena na raspolaganje jemenskim borcima", izvijestio je Tasnim, za koji se smatrra da je povezan s iranskom elitnom Revolucionarnom gardom.

"Sada je projektil postao oružje sposobno predstavljati ozbiljne izazove interesima Sjedinjenih Država i njihovog glavnog saveznika u regiji, cionističkog režima", objavio je Tasnim.

U znak podrške Palestincima, Huti napadaju plovne putove u Crvenom moru

Iransko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar. Iran podržava Hute, ali je više puta zanijekao naoružavanje grupe.

Huti, kako bi iskazali potporu Palestincima u ratu u Gazi, napadaju plovne putove u Crvenom moru i oko njega čime utječu na pomorski put vitalan za svjetsku trgovinu.

Prema američkom Uredu direktora nacionalne obavještajne službe, Iran ima najveći broj balističkih projektila u regiji. Također je veliki proizvođač dronova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.