Iran šalje elitne borce u Europu i SAD radi "svete obrane" režima

Screenshot: Youtube

IRANSKI elitni borci uskoro će se infiltrirati u Europu i SAD, najavljuje Salar Abnuš, visoki časnik u Iranskoj revolucionarnoj gardi (IRGC).

Abnuš je u izjavi za državne medije izjavio da će njihov zadatak, po naredbi Vrhovnog vođe Alija Hameneija, biti sprečavanje zavjera protiv Islamske Republike Iran, prenosi Daily Mail.

"Cijeli svijet treba znati da će IRGC biti u Europi i SAD-u vrlo brzo", kaže Abnuš i nastavlja: "IRGC je snažni čuvar Islamske republike. Fedajini vilajeta (borbene snage) su pod zapovjedništvom Vrhovnog vođe Irana. Obrana i zaštita vilajeta (zemlje) nema granica ni ograničenja."

Iranska vlada osjeća da njeni postupci u Europi neće biti oštro kažnjeni

Abnuš tvrdi da je razlog misije zaštita režima od neprijatelja koji ga žele srušiti. "Naši neprijatelji imaju nekoliko projekata da unište islamsku revoluciju a već su vodili tri rata da bi realizirali svoje planove protiv naše Islamske republike. IRGC je porazio ove neprijatelje na više frontova. Neprijatelj se predao i pristao pregovarati s nama.

I sada se svi naši problemi rješavaju i država postaje snažnija na svim frontovima. Neki vjeruju da je sveta obrana gotova. U krivu su: sveta obrana se nastavlja a danas je kompliciranija nego ikad prije."

Saeed Ghasseminejad iz Fondacije za obranu demokracija, komentirao je za Washington Free Beacon: "Ako pogledamo prethodne terorističke napade i egzekucije diljem svijeta, ovakve su izjave alarmantne. Islamska republika ubila je stotine Iranaca i neiranaca po svijetu u koordiniranoj terorističkoj kampanji. Iran bi mogao odlučiti obnoviti taj projekt sada kada zapadne tvrtke dolaze u Iran, a iranska vlada osjeća da njeni postupci u Europi neće biti oštro kažnjeni."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.