VIDEO Iran tvrdi da posjeduje "Oca svih bombi, najjače nenuklearno oružje na svijetu"

Screenshot: YouTube
 
IRAN je usred sve većih napetosti s SAD-om oko razvoja nuklearnog programa objavio da je proizveo "Oca svih bombi (FOAB), najjače nenuklearno oružje na svijetu".
 
General i zapovjednik zrakoplovstva Iranske revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh izjavio je za državnu novinsku agenciju FARS: "Ove bombe su nam na raspolaganju za ispaljivanje iz aviona i vrlo su destruktivne".
 
Ruska vojska je prije deset godina objavila da je testirala FOAB, "najmoćniju nenuklearnu bombu na svijetu", ali američki stručnjaci poriču da se radi o oružju koje bi bilo jače od njihove "Majke svih bombi" (MOAB-a).
 
 
Iran poriče razvoj nuklearnog oružja
 
General je također naveo da je FOAB težak 10 tona te da je jači od MOAB-a, čija je eksplozija jednaka eksploziji 11 tona TNT-a te ima radijus od oko 2 kilometra.
 
Ranije ovog mjeseca iranski mediji su objavili da je vojska testirala svoj prvi obrambeni sustav raketa dalekog dometa. Trumpova administracija neprestano optužuje Iran da krši nuklearni sporazum i tvrdi da razvija rakete sposobne nositi nuklearno oružje, što Iran poriče. Izraelski premijer i američki predsjednik nazvali su u ponedjeljak sporazum s Iranom "užasnim".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.