IS u petak odustao od molitvi u strahu od ruskih napada

Foto: GettyImages

U STRAHU od ruskih napada, borci i aktivisti Islamske države u petak nisu održali uobičajene molitve u nekolicini džamija u svom de facto glavnom gradu Al-Raka na sjeveru Sirije, javlja AP.

Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji kaže da je dron jučer izveo napad na kamp IS-a u blizini Al-Rake, nakon čega je evakuirano nekoliko džamija.

Prema istom izvoru, u zračnim napadima u okolici grada je ubijeno 12 ekstremista, uključujući jednog državljana Tunisa i jednog Iračanina. Nejasno je jesu li te udare izvršili Rusi ili koalicija pod vodstvom SAD-a.

Aktivisti u Siriji tvrde da je borbeni zrakoplov, za kojeg se vjeruje da je ruski, napao i središte grada Qaryatain koji je IS osvojio u kolovozu. Grad je smješten u središnjoj Siriji i do kolovoza je bio pod kontrolom režimskih snaga Bašar al-Asada.

Proturječna izvješća

Izvješća su u opreci s navodima brojnih zapadnih dužnosnika, koji tvrde da Rusi napadaju razne pobunjeničke ciljeve, ali ne i IS.

> Britanski ministar optužio Rusiju da ubija civile i pobunjenike u Siriji

Ipak, u petak su potvrđeni ruski zračni udari na zapovjedno mjesto IS-a u blizini Daret Azzeha na području Alepa i na vojni kamp u blizini Maaret al-Numana u regiji Idliba, uništeni su bunkeri i skladišta oružja.

Neosporno je i da Rusi od početka provođenja misija u srijedu primarno bombardiraju središnje i sjeveroistočne regije kako bi osigurale koridor između režimskih uporišta u Damasku i lučkih gradova u kojima su ruske mornaričke baze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.