VIDEO "ISIS će uskoro postati al-Kaida na steroidima, a jedino što žele su žene i seks"

Foto: Twitter
 
VODEĆI stručnjak za antiterorizam u Iraku Lahur Talabany izjavio je u razgovoru za Reuters da će nakon gubitka teritorija "ISIS dignuti toliko veliku pobunu da će postati kao al-Kaida na steroidima".
 
"Iako je skupina poražena u Mosulu ranije ovog mjeseca, borba protiv militanata bi mogla potrajati još četiri godine", rekao je Talabany i dodao da će bitka u području al-Rake također biti "duga i krvava".
 
U istom razgovoru kurdski stručnjak je izjavio da je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadi još uvijek živ: "Sigurni smo 99 posto da je živ. Ne zaboravite da njegovi korijeni idu daleko u prošlost, sve do al-Kaide u Iraku. Skrivao se od sigurnosnih snaga. On dobro zna što čini i trenutno se nalazi negdje južno od al-Rake".
 
Zarobljene supruge militanata: "Jedino što zapravo žele je seks"
 
Moskva je u lipnju izjavila da je al-Bagdadi ubijen u zračnom napadu, ali Pentagon, sirijske kurdske snage i irački službenici su reagirali te ustvrdili da ne mogu potvrditi njegovu smrt.
 
CNN je objavio video priču o suprugama ISIS-ovih militanata koje su nakon poraza ostale zarobljene s djecom u sirijskim kampovima.
 
"Rekli su nam da idu u džihad zbog boga, zbog Alaha, ali jedino što zapravo žele su žene i seks. To je odvratno", rekla je jedna od izbjeglica.
 
"Ponašanje žena u kampu je daleko od islama, oštre su, tračaju, viču jedne na druge, zabijaju si noževe u leđa, svađaju se... Bila sam jako iznenađena time", izjavila je druga žena iz kampa.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.