Iskrenje iz stroja izazvalo požar. Policija u pritvor strpala 72-godišnjaka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestili su iz policije.

Koristio je stroj čije je iskrenje izazvalo požar

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 29. kolovoza oko 16,35 sati u privatnom masliniku u Dazlini u vlasništvu 69-godišnjakinje, prilikom čišćenja maslinika uporabom radnog stroja izazvao požar prouzrokovan iskrenjem iz pregrijanog motora stroja, uslijed čega je došlo do nekontroliranog širenja požara koji je zahvatio površinu od 200 x 50 metara, kojom prilikom je izgorjela suha trava, nisko raslinje te nagorjelo oko 60 stabala maslina i 5 stabala smokava.

Požar je u 17,55 sati u potpunosti ugašen od strane 17 djelatnika JVP Vodice , DVD Tisno, DVD Zaton i DVD Vodice sa šest vozila.

Završio u pritvoru

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni 72-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.