Isplatilo se kupiti Drogu Kolinsku: Tedeschi udvostručio prihode Atlantic Grupe

U PRVIH šest mjeseci 2011. godine Atlantic Grupa je ostvarila prihode od prodaje u visini od 2.197,1 milijun kuna što je 104,8 posto više u odnosu na isti period lani, objavila je kompanija putem Zagrebačke burze.

Operativna dobit (EBIT) bez jednokratnih utjecaja dvostruko je veća u odnosu na isti period lani i iznosi 127,7 milijuna kuna. Dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITDA) bez jednokratnih utjecaja veća je 156,5 posto i iznosi 229,5 milijuna kuna, dok normalizirana neto dobit prije manjinskih interesa iznosi 14,5 milijuna kuna.

Glavnina rasta prihoda od prodaje rezultat je konsolidacije Droga Kolinske u rezultate Atlantic Grupe.

"Uspješnom provedbom ključnih integracijskih aktivnosti s posebnim fokusom na distribuciju i logistiku na regionalnim tržištima, u prvom polugodištu 2011. godine Atlantic Grupa je ostvarila dvostruko višu prodaju i normaliziranu operativnu dobit u odnosu na isto razdoblje godinu ranije. Rast prodaje ostvaren je na gotovo svim važnijim tržištima pri čemu se posebno ističu Srbija, s organskim rastom od preko 9 posto, te Njemačka i Velika Britanija koje bilježe dvoznamenkaste stope rasta.", izjavio je Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe hrvatsko tržište sudjeluje s 28,6 posto, a slijede ga tržišta Srbije sa 24,9 posto, Slovenije sa 11,9%, te Zapadne Europe 9,0 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.