Isplivao dokument koji dokazuje sukob interesa Dijane Čuljak Šelebaj

TVRTKA Ring media prošle je godine sklopila unosan posao s HTV-om o produkciji telenovele “Sve će biti dobro” i to bi zaista sve bilo dobro da suvlasnik tvrtke u tom trenutku nije bio muž urednice Dijane Čuljak Šelebaj - Vladimir Šelebaj Sellier. Naime, Tvrtke Bum Tras i Ring Multimedia posluju u sastavu Digitela, kojeg je Šelebaj napustio da ne bi ugrozio milijunsku zaradu na pretplatnicima Hrvatske radiotelevizije.

U rujnu prošle godine su mediji pisali kako je Šelebaj u travnju 2007. godine napisao zajedničko pismo namjere u kojemu se reguliraju uvjeti prodaje triju njegovih producentskih tvrtki Digitel Multimediji, zagrebačkoj producentskoj firmi i da ga je pritom zastupao odvjetnik Aljoša Roksandić, no pismo nije objavljeno do danas.

Državno odvjetništvo već mjesecima navodno prekopava po HRT-u

Portal bezcenzure.com objavio je sporno pismo koje pokazuje da je Šelebaj preko firmi posrednika prodavao emisije HTV-u, iako je to u suprotnosti sa Statutom HRT-a jer mu je supruga zaposlena na HRT-u i zbog toga ju dovodi u sukob interesa, a navode kako ono dokazuje i da se unosan posao i dalje nastavlja.

Podsjetimo, članak 52. HRT-ova Statuta kaže da se u postupku javnog natječaja ne mogu izabrati vanjska produkcijska društva koja su u vlasništvu članova Vijeća HRT-a, zaposlenika HRT-a ili članova njihove uže obitelji, ili u kojima imaju udjele u temeljnom kapitalu. Zbog toga je Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić zatražio od Državnog odvjetništva da istraže je li njihova urednica bila u sukobu interesa.

Povoljan ugovor za Šelebaja

U tom pismu, Digitel, u vlasništvu Aljoše Roksandića nudi za tri tvrtke - Core Mediju, Media Spot i Bum-tras production, 450 tisuća eura, Šelebaju obećava plaću od 11 tisuća eura, kao i 20 posto ukupne zarade Digitela. Dakle vrlo povoljan ugovor za Šelebaja, s obzirom da tvrtke u tom trenutku nemaju nikakve projekte.

No, u proljeće 2007. HRT raspisuje natječaj u kojemu pobjeđuje Digitelova Ring Medija i "osvaja" projekt vrijedan 18 milijuna kuna - sapunicu zvanu "Sve će biti dobro". Istovremeno, na natječaju prolazi talk show "Bez komentara" Digitelove producentske tvrtke Bum tras.

"Moj komentar je da nemam komentara dok državni odvjetnik Mladen Bajić ne kaže svoje", kazala nam je Dijana Čuljak Šelebaj.

A.B.
Foto: Novi list

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.