Ivan Pernar: Zarazio sam se malarijom, neću danas svjedočiti protiv Hrvata u Zambiji

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

BIVŠI saborski zastupnik i bivši član Živog zida Ivan Pernar objavio je na Telegramu da se u Zambiji zarazio malarijom. Kaže da je osjetio opću slabost, bolove u gležnjevima, laganu glavobolju i temperaturu. 

Pernar kaže da je sasvim slučajno otkrio da ima malariju nakon što je u ljekarni tražio vitamin C. Ljekarnik mu je ponudio da napravi test na malariju koji je bio pozitivan.

"Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki, Zambijac. Spasio mi je život. Spasio me jer je pravovremeno detektirao bolest, pravovremeno mi je dao lijek. Rekao mi je: Ne brini ništa, nije ti još mozak napalo, tek je krenulo", kaže Pernar.

"Moje svjedočenje je odgođeno"

Navodi i da mu je ljekarnik rekao da će ozdraviti kroz tri dana. Kaže da ne može stajati na nogama i da se dobro osjeća samo dok leži.

"Rekao mi je da ću sutra biti bolje, što znači da ću biti dobar za svjedočenje", rekao je Pernar. Kasnije je objavio da danas ipak neće svjedočiti na sudu protiv hrvatskih parova koji su u Zambiji optuženi za trgovinu djecom.

Svjedočenje je, između ostalog i zbog njegove zaraze malarijom, odgođeno za četvrtak ili petak, tvrdi Pernar.

Malarija je teška, katkada smrtonosna zarazna bolest ljudi, uzrokovana praživotinjom iz roda Plasmodium. Prenosi se ubodom zaraženoga komarca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.