Ivica Puljak: Nisam rekao da radnici Čistoće imaju velike plaće

Foto: HTV / HRT

GRADONAČELNIK Splita Ivica Puljak je u Dnevniku HTV-a komentirao jutrošnji štrajk radnika splitske Čistoće. Oko 12 sati, nakon više sastanaka, dolaska policije, iskrenja među Ivoševićem i sindikalistom, postignut je dogovor te su djelatnici Čistoće krenuli na posao. Štrajkašima je obećano 100 eura bruto dodatka na plaću.

"Ključno je da smo se danas dogovorili da sve ostane u financijskim okvirima koje tvrtka Čistoća može podnijeti bez da se povećavaju cijene komunalnog odvoza otpada za građane Splita. Imali smo svoju ponudu koja je u financijskom smislu bila otprilike slična onoj koju su oni danas i prihvatili. Ja sam zadovoljan što su radnici prihvatili ponudu i što je završen štrajk te se vratili na posao. Grad Split će biti čist grad i dalje", istaknuo je.

"Karepovac će trajati još nekoliko godina"

Puljak tvrdi da je Čistoća solventna tvrtka. "Rekao sam da radnici Čistoće imaju najveće plaće od svih komunalnih radnika u Hrvatskoj, ali ja nisam rekao da su to velike plaće. Neke zahtjeve smo mogli prihvatiti. Mislim da svi radnici u Hrvatskoj imaju male plaće i da bi sve plaće trebalo povećati. Zato se bavim politikom da građanima Splita i sutra ostale Hrvatske omogućim plaće dostojne za život", dodao je. 

Ponovio je kako je već izgrađena infrastruktura za odvajanje otpada, ali se gradi i dodatna. "Čak smo i jedan kvart uzeli kao pilot-projekt. Kad građanima omogućimo infrastrukturu za odvajanje, građani to i rade. Karepovac će trajati još nekoliko godina. Mi se pripremamo za taj dan, gdje moramo još više poraditi na infrastrukturi i odvajanju otpada", kazao je. 

"Uskoro krećemo u dodatnu kampanju gdje ćemo građane motivirati na odvajanje otpada i odgovorno ponašanje. Građani su sve bolji, tvrtka Čistoća je sve bolja. Grad Split smo zatekli u dosta zapuštenom stanju. Segment komunalnih usluga značajno je popravljen u godinu i pol dana. Grad Split će na kraju prvog mandata ove vlasti biti najbolji grad u odvajanju otpada u Hrvatskoj", nastavio je. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.