Ivo Špigel iz Možemo!: Greška je što smo u koaliciji s Radničkom frontom

Foto: Facebook/Pixell/Goran Kovacic

IVO Špigel, član Inicijativnog odbora platforme Možemo!, reagirao je na Facebooku na izjave koje ovih dana stižu od Radničke fronte, članice koalicije okupljene oko Možemo!, i njene predsjednice Katarine Peović.

Špigel, koji je u Možemo! od samog početka, ustvrdio je kako je koalicija te platforme s Radničkom frontom - greška. 

"To što smo Radničku frontu uzeli u koaliciju je bila greška. To je sad jasno svima koji su u tom trenutku bili 'za'. Grešku sad plaćamo, ali ćemo svakako iz nje znati izvući i zaključke", započeo je Spiegel.

Ivo Špigel

Osvrnuo se i na izjavu Peović iz koje proizlazi da bi se oduzimala legalno stečena štednja veća od 700.000 kuna. 

"Izjava, odnosno stav o oduzimanju preko 100.000 eura je jedino i isključivo stav KP i RF, a ni na koji način stav lijevo-zelene koalicije, što smo jasno rekli odnosno demantirali", poručio je Špigel.

Podsjetimo, predsjednica Radničke fronte Katarina Peović prije dva tjedna otvorila je mogućnost oduzimanja privatne štednje onima koji na računu imaju više od 700.000 kuna. “Oko 51.000 bogataša u Hrvatskoj na bankovnim računima ima oko 75 milijardi kuna. Bilo bi potrebno u fondove za saniranje krize preraspodijeliti sva sredstva u bankama koja premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava, što iznosi oko 700.000 kuna”, predlaže kandidatkinja Radničke fronte..

Na naknadno novinarsko pitanje zalaže li se za oduzimanje legalne ušteđevine veće od 100.000 eura nije konkretno odgovorila, nego je rekla da žele upozoriti da je "potrebno uključiti akumulirano bogatstvo onih koji se njime ne koriste", a poslije je izjavljivala da je društvu potrebna preraspodjela. Prema kojim kriterijima bi se provodila ta preraspodjela i koje bi to ekonomske posljedice, ostavilo nije objasnila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.