Iz auta u Daruvaru pucao na četiri muškarca, prijetio da će ih ubiti

Nije točno mjesto napada već ulica u kojoj se napad dogodio Screenshot: Google Maps

U SUBOTU kasno navečer došlo je do incidenta u Daruvaru. Incident se dogodio ispred jednog ugostiteljskog objekta.

"U subotu 07. studenog oko 23,40 sati, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Stjepana Radića u Daruvaru, nakon verbalnog sukoba između četvorice mladića starih 21-nu , 23, 26 i 31-nu godinu s jedne strane i 26-godišnjaka s druge strane, zadnje navedeni 26-godišnjak  sjeo je u svoj osobni automobil, izašao s parkirnog mjesta, otvorio vjetrobransko staklo na vratima vozača te iz pištolja ispucao dva streljiva u smjeru četvorice gore navedenih osoba koje su se u tom trenutku nalazile iza vozila. Prije nego što se odvezao s mjesta  događaja, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, zaprijetio  je  prisutnima ubojstvom", piše policija.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid te je u nedjelju u 01:35 pronašla i uhitila 26-godišnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Napadač u pritvoru

"Od četvorice oštećenih mladića zaprimljene su kaznene prijave zbog kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139 .st.2. Kaznenog zakona te je u nedjelju temeljem sudskog naloga obavljena pretraga osobnog vozila i obiteljske kuće osumnjičenog 26-godišnjaka. Prilikom pretrage  je pronađena puška s užlijebljenom cijevi s više desetaka pripadajućeg streljiva te pištolj s više desetaka pripadajućeg streljiva, a što sve isti posjeduje temeljem oružnog lista. Pored toga pronađeno je i dva komada streljiva koje je imao u posjedu bez odobrenja nadležnog tijela te zbog toga protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Sve pronađeno je privremeno oduzeto uz potvrdu", piše policija.

Muškarac je u pritvoru.

"Danas 09. studenog dovršeno je kriminalističko istraživanje nad predmetnim 26-godišnjakom te je, zbog osnovane sumnje da počinio četiri kaznena djela „Prijetnje“ i kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. st.1 Kaznenog zakona uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.