IZBORNA NOĆ KOD KANDIDATA ZA ZAGREB Samo dva stožera imat će hranu, većina bez alkohola

Foto: FAH

VALJDA poučeni iskustvom raskalašenog derneka kod HDZ-ovaca, u većini izbornih stožera u Zagrebu tijekom izborne noći neće se posluživati alkohol. Provjerili smo gdje će koji kandidat dočekati izborne rezultate, a iako su izbori za svega četiri dana, nitko nam nije rekao koliko će ih ta noć i koštati.

Mnogi od njih nisu nam znali (ili htjeli) reći cifru koju planiraju potrošiti kao niti informaciju hoće li imati ikakvu glazbu.

Prema podacima do kojih smo ipak uspjeli doći, najbolje - bar što se tiče ponude, trebalo bi biti u stožeru Anke Mrak Taritaš, koja je ujedno i najopasniji protukandidat dugovječnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Mrak Taritaš izbornu će noć sa svojim timom provesti u klubu Ritam grada na Trgu bana Jelačića. Iako nisu otkrili koliko će ih ta noć koštati, doznajemo da će kod HNS-ovaca biti i hrane i pića.

Svatko si sam plaća piće

Jedini kandidat uz Mrak Taritaš kod kojeg će se rezultati čekati u opuštenijoj atmosferi bit će Tomislav Tomašević, a kod njega će, za razliku od ostalih, biti alkohola. Naime, ovaj kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme "Zagreb je naš", izbornu će noć sa svojom ekipom provesti u klubu Spunk.

"Izborna noć nas neće ništa koštati. Svatko će sebi sam plaćati piće, a hrane neće biti. Što se tiče muzike, u jednom trenu će za pult kao DJ doći Tomašević koji će isto puštati glazbu", rekla nam je glasnogovornica Tomaševićeve kampanje Jelena Miloš.


U izbornim stožerima ostalih kandidata alkohola (osim ako ga netko ne prošverca) neće biti. Milan Bandić rezultate će kao i uvijek čekati u izbornom stožeru Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5. Od pića će posluživati vodu i sokove, a glazbe neće biti, kao ni hrane.

Izborna noć za 500 kuna

Kandidat MOST-a Marko Sladoljev rezultate će dočekati u sjedištu MOST-a u Draškovićevoj, a iz njegovog tima doznajemo kako ih ta večer neće koštati više od 500 kuna.

"Bit će skromno, imat ćemo samo sokove i grickalice", rekli su nam u MOST-u.

HDZ-ov kandidat Damir Prgomet rezultate će dočekati u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, dok će dio HDZ-ovaca izbornu noć provesti u prostorijama HDZ-a u Gundulićevoj. Alkohol se neće točiti, a neće biti ni hrane.

Ista ponuda će biti i kod Živog zida koji će zajedno sa svojim kandidatom Ivanom Lovrinovićem nedjelju navečer provesti u svom stožeru na Trešnjevci, u ulici Dužice 21.

"Bit će skromno, nećemo točiti alkohol, ali će biti nešto hrane, budući da ćemo tamo provesti dugo vremena", kažu nam u Živom zidu.

Esih jedina nije odgovorila na naš upit

Nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek, kojoj je potporu iskazao HSLS, odlučila je izbornu noć provesti u Matisu kod Lisinskog. Upravo su ondje MOST-ovci imali izborni stožer na prošlim parlamentarnim izborima u rujnu.

Kako su nam rekli iz njenog tima, hrane i alkohola neće biti jer su sav novac uložili u kampanju. Što se tiče muzike, još pregovaraju jer su dobili par ponuda od donatora, pa ovisi hoće li imati bend ili DJ-a.

I za kraj nam ostane ikona desnice - Bruna Esih, od koje pak nismo uspjeli doznati gdje će dočekati rezultate. Iz njenog PR tima nam se nitko nije javio, niti nam je ona odgovorila na poziv i poruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.