Izborni stožeri u nedjelju neće biti isti kao prije, doznajemo detalje

Foto: Pixsell, Index

IZBORNI stožeri stranaka ove će nedjelje izgledati kao nikad prije zbog situacije s koronavirusom. 

Nikakve nove upute za izbornu večer još nisu izdane, no kako doznajemo iz triju vodećih stranaka, one se već pripremaju na posebni režim. 

Situacija je HDZ i Restart natjerala na potpunu promjenu plana, što uključuje i promjenu lokacije izbornog stožera, dok će koalicija oko Škorinog Domovinskog pokreta imati stožer na prvotno zamišljenoj lokaciji, no po sasvim drugom režimu.

Restart

Restart će umjesto u Laubi, gdje su prvotno planirali čekati rezultate, izborni stožer imati ispred zgrade SDP-a na Iblerovom trgu. Stožer će biti i u velikoj dvorani u SDP-ovoj središnjici, no neće biti uzvanika. 

Sve izjave i uključenja uživo bit će ispred središnjice, a u velikoj dvorani će biti samo obraćanje Davora Bernardića koje će moći pratiti samo sedam televizijskih kuća i fotoreporteri. Maksimalan broj ljudi koji će moći ući u dvoranu prilikom obraćanja Davora Bernardića je 30, a bit će obvezno i nošenje maski. U slučaju nevremena, javljanja uživo će se organizirati u velikoj dvorani, kažu u Restart koaliciji.

HDZ

U HDZ-u još rade na svim detaljima, no Indexu su potvrdili da izborni stožer neće biti u zatvorenom, nego u dvorištu Arheološkog muzeja.

S obzirom na mjere, sve će biti ograničeno, a poštovat će se sve propisane mjere, ističu u HDZ-u. 

Domovinski pokret

Domovinski pokret će jedini od tri stranke koje po anketama osvajaju najviše mandata rezultate čekati u zatvorenom. Izborni će stožer, kako su nam potvrdili iz Škorine stranke, biti u hotelu International u Zagrebu, u dvorani Adriatic.

Zbog epidemioloških mjera ograničen je broj novinara, odnosno snimatelja, a kako su poručili iz Domovinskog pokreta, neće biti klasičnog dočeka rezultata s velikim brojem uzvanika. 

S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj pitali smo Domovinski pokret jesu li razmišljali o prebacivanju svog izbornog stožera na otvoreno, kao Restart i SDP, no samo su nam odgovorili s: "Ne."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.