Izlazne ankete za Dubrovnik, Franković i Capor u drugom krugu

Foto: Dubrovački dnevnik

DOSADAŠNJI dubrovački gradonačelnik HDZ-ov Mato Franković s 35 posto siguran je za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika, pokazala je izlazna anketa lokalnog Dubrovačkog dnevnika. Za drugi krug vodi se neizvjesna borba između Đura Capora s liste Srđ je Grad, koji je dobio 15 posto glasova, te bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je dobio 14 posto.

Ankete Dubrovačkog dnevnika rađene su na 16 biračkih mjesta na devet lokacija, na uzorku od 1500 ispitanika. To su ujedno i sedme izlazne ankete koje je proveo portal Dubrovački dnevnik, a dosadašnje ankete pokazale su se poprilično točnima.  

Što se tiče sastava Gradskog vijeća, u Vijeće ulazi HDZ (36 posto), što bi im osiguralo 9 vijećničkih mandata. Srđevci imaju 15 posto, odnosno 3 zastupnička mjesta. SDP ima 11 posto, DDS 9 posto, kao i HNS. Dustra ima 8 posto, dok Most prolazi izborni prag sa 7 posto. Sve te liste po rezultatima izlaznih anketa imale bi 2 vijećnička mandata. Ako bi se izlazne ankete pokazale sasvim točnima, HDZ-u za većinu u Gradskom vijeću trebat će dva glasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.