IZRAELCI SNIMILI VIDEO U ZNAK ZAHVALE HRVATSKIM PILOTIMA KANADERA "Junaci ste u našoj zemlji"

Screenshot, Video: YouTube

IZRAELCI su snimili video zahvale pilotima hrvatskih kanadera koji su u Izraelu pomogli gasiti požare prošle godine.

Podsjetimo, posade dvaju protupožarnih aviona CL-415 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u studenom u gašenju velikih požara u Izraelu.

Netanyahu zatražio pomoć, vlada odobrila

Odluku o pružanju humanitarne pomoći Izraelu u gašenju požara donijela je Vlada RH 23. studenog 2016., a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu zatražio pomoć.

Uz dva aviona u Izrael je 24. studenog 2016. odletjelo 14 članova posade i zrakoplovno tehničkog osoblja predvođeno kapetanima pukovnicima Davorom Turkovićem i Goranom Vlahovićem i bojnicima Tomislavom Slavicom i Željkom Žugajem.

Posada je bila smještena u vojnoj bazi Hatzor u središnjem Izraelu koja se nalazi u blizini planinskih područja u kojima bjesne veliki šumski požari.

Objavljen video u znak zahvale

U bazi je posadu tada posjetio premijer Netanyahu koji je izrazio zahvalnost  Republici Hrvatskoj na brzom odgovoru na poziv za pomoć.

Vlada se zahvalila i putem Twittera, a zahvalnost svima koji su pomogli je izrazio i predsjednik Izraela.

"U ime izraelskog naroda zahvaljujem vam od srca na hrabrosti i velikodušnosti… Pokazali ste što je pravo i iskreno prijateljstvo, dosad ste bili junaci u svojim zemljama, a sad ste junaci u našoj zemlji",  izjavio je izraelski predsjednik Reuven Rivlin prošle godine, prenosi Croative.net.

Sada je u znak zahvale objavljen video koji prikazuje hrvatske kanadere kako gase požar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.