Izvukao se za pljačku Fine pa okupio novu bandu pljačkaša

ZAGREBAČKA policija uhitila je prošlog tjedna 38-godišnjeg Grgu Crnkovića zbog sumnje da je povezan s pljačkom 700 tisuća kuna iz mjenjačnice  Zagrebu, piše Jutarnji list. Inspektori Odjela općeg kriminala dobili su informaciju da je upravo on organizator spomenute pljačke koja se prije 15 dana odigrala na na Bukovačkoj cesti.

Sumnjiče ga da je isplanirao akciju, uključio dva kriminalca, pratio vlasnika mjenjačnice B.D. i dao signal pomagačima da krenu u oružani prepad, piše list. Policajci su do sada našli 132 tisuće kuna plijena, a za ostatkom tragaju. Uhićenju je prethodilo hvatanje dvojice Crnkovićevih pomagača, Mire R. i Antonija V.

Policija je kriminalističkom obradom njih dvojice zaključila kako je pljačku isplanirao Crnković koji je sjedio i autu, motrio žrtvu, mobitelom dao signal za početak akcije te autom odvezao bandu s mjesta događaja.

Ne boji se kazne

Crnković je poznat policiji od ranije kao član osmeročlane bande koja se povezuje s nizom najtežih pljački pošti i banaka, među ostalim i za krvavu pljačku Fine 5. rujna 2005. u kojoj su hladnokrvno smaknuti zaštitari Drago Renar i Stipe Mušan, kao i za pljačku Zagrebačke banke na Drvinju nakon koje je hicima iz kalašnjikova ubijen svjedok Dragutin Golik.

Crnković je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe za pljačku Finine poslovnice u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. Isprva je optužnica Crnkovića teretila da je s Nenadom Filipovićem planirao više prepada i okupio bandu spremnu na sve: Ognjena Grubića, Borisa Žalca, Igora Mustača, Dražena Gebaja i Marija Drpića. Spominjao se i pokojni Igor Breškić.

No, kako je suđenje odmicalo, dokaza protiv Crnkovića bilo je sve manje, dok na kraju nije odgovarao samo za krađu VW Passata GT karavana kojim su se pljakaši Fine koristili te ga zapalili uništivši sve dokaze u njemu.  Vrhovni sud ovih dana razmotrit će žalbu Uskoka na oslobađajući dio presude Crnkoviću i ostalima, u kojoj se traži ponovljeno suđenje, piše Jutarnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.