Jacin inženjering: Na izbornom saboru HDZ-a više mladeži, utemeljitelja i žena!

NACIONALNO vijeće HDZ-a donijelo prije dva tjedna propisnik, tj. pravilnik o izborima u stranci, koji određuje koliko će delegata birati novo vodstvo i novog šefa, tj. šeficu. Riječ je o vrlo značajnom dokumentu, koji bi trebao omogućiti Jadranki Kosor da što bezbrižnije progura izborni sabor stranke.

Najprimjetniji je značajan porast delegata iz redova mladeži. Prije ih je bilo 250, sada će ih biti 300. Više će delegata birati vodstvo iz kluba utemeljitelja te kluba žena.

Jaca spremna za izbore

Djeluje kao da se šefica Jaca upustila u predizborni inženjering te naštimala više delegata iz skupina koje bi joj trebale pružiti podršku. Žene, jer je žena, utemeljitelji zato jer je za Franju Tuđmana, a mladež valjda zato jer joj uz skute hoda Martina Banić, šefica HDZ-ovih juniora koji spremno čekaju iduću priliku za četiri godine.

Ostaci prošlih vremena

Hoće li to ipak biti dovoljno, čak i uz svesrdnu pomoć velikog gazde Šeksa, veliko je pitanje. Jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a dr. Milan Kujundžić uvjeren je da neće. 

"To je tako ispod demokratske razine. Ja sam bio za jedan član, jedan glas, a ne ovo, igranje fiksnim i mobilnim kvotama. Osim toga, pravilnik o izborima nije smjelo donijeti Nacionalno vijeće, već središnjica stranke. No, neće im pomoći taj predizborni inženjering, koji još jedan dokaz u kolikoj je mjeri HDZ nedemokratičan, što me vrlo žalosti. Ali to su ostaci prošlih vremena, HDZ ću promijeniti i demokratizirati čim dođem na čelo stranke", izjavio je za Index dr. Kujundžić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.