Jandroković: Poručili smo Rusiji da se povuče i prekine rat

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U ZAGREBU je održan prvi parlamentarni summit Krimske platforme, a svojim obraćanjima javnosti zaključili su ga predsjednik sabora Gordan Jandroković i predsjednik ukrajinske Verhovne rade Ruslan Stefančuk. 

"Zagreb je bio domaćin ova dva dana jednog velikog događaja, najvećeg međunarodnog događaja u povijesti Hrvatskog sabora. Sve je prošlo u najboljem redu. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi ovog summita", rekao je predsjednik sabora Gordan Jandroković.

"Osudili smo nezakonitost aneksije"

"Zanimljivo je da su svoj doprinos dale sve članice G7. Usvojili smo zajedničku izjavu koja je ponovno dala potporu ukrajinskom narodu i ukrajinskoj državi", dodao je Jandroković. "Osudili smo nezakonitost aneksije, poručili smo Rusiji da se povuče iz Ukrajine i prekine rat."

Na pitanje zašto je ovaj summit važan, Jandroković je rekao: "Ovo je prvi puta da se okupljaju saborski predstavnici, koji su izabrani od naših građana i koji imaju mandat da traže od svojih Vlada da ne mijenjaju politiku prema Ukrajini. Pokazali smo zajedništvo, ovdje je bilo više od 50 zemalja i to je jasna poruka agresoru da se civilizirani svijet neće umoriti od potpore Ukrajini. Pokazali smo solidarnost i spremni smo na tome ustrajati do kraja."