Jandroković o privedenom Zadraninu: Policija mora objasniti zašto je priveden

Foto: HINA

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković komentirao je privođenje 72-godišnjeg Mladena Ćustića koji je na društvenim mrežama napisao da premijera treba dočekati pokvarenim jajima.

Jandroković je rekao da su političari često izloženi uvredama, a ovo postupanje treba objasniti policija.

"Najgore uvrede su dolazile i od predsjednika Republike, kolega zastupnika, novinara, kolumnista... Ja nikada nikoga nisam tužio, niti mislim da je ovdje predsjednik vlade bilo što tražio. Ovo je bilo postupanje policije i oni trebaju objasniti zašto su tako postupili", poručio je.

S obzirom na količinu uvreda koja kola u našem društvu i javnom prostoru, smatra, zaista je apsurdno da neki budu sankcionirani, a neki ne.

"Mi političari možemo se javno braniti"

"Mi političari smo zaista kontinuirano izloženi vatri uvreda i možemo se javno braniti. Zašto državna tijela jednom postupe na jedan način, a jednom na drugi, morate pitati njih. Ružno je što se uopće na taj način govori, postalo je uobičajeno da se ljudi na najvulgarniji način vrijeđaju, ali moramo postaviti kriterije što se može reći, a što ne", istaknuo je šef parlamenta. 

''Ne mislim ovdje da je predsjednik vlade bilo što tražio, ovo je bilo postupanje policije i oni trebaju objasniti zašto su tako postupali. Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju jer ne znam ima li još kakvih informacija koje bacaju možda neko drugo svjetlo. Oni koji se tim poslom bave imaju vjerojatno više informacija nego što imate i vi i ja. Što se tiče iznošenja stavova pa i uvreda i kad budu jako ružne uvrede, moramo imati jedinstvene kriterije'', rekao je Jandroković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.