JAT sletio u Dubrovnik prvi put nakon rata

U DUBROVAČKU je zračnu luku Čilipi danas u 14 sati prvi puta nakon Domovinskog rata 1991. godine sletio sezonski let srpske aviokompanije Jat na relaciji Beograd - Dubrovnik.

Podsjetimo, ta je aviokompanija prošle godine prebacila beogradske vaterpoliste na utakmicu protiv dubrovačkog "Juga", no upravo se ovaj let ATR-a 76 smatra prvim pravim poslijeratnim jer su njime doputovali građani po vlastitom nahođenju: 50-ak turista iz Srbije, u društvu petnaestak novinara i snimatelja iz beogradskih medijskih kuća koji će na jugu Hrvatske boraviti do ponedjeljka.

I ova je ograničena dozvola za slijetanje - 2. i 6. srpnja, na jedvite jade ispregovarana između Jata i hrvatskih vlasti. U srpskoj se aviokompaniji nadaju da će nakon ovog prvog, promotivnog leta postupno doći i do trajne dozvole za slijetanje dva puta tjedno.

"Imamo bukiranih 850 putnika za Dubrovnik, a za Pulu više od 1500 putnika. Turisti nisu sporni, a ako bude većeg zanimanja Jat će za Dubrovnik letjeti i s većim avionima, poput Boeinga", kazao je predsjednik Uprave Jata Saša Vlaisavljević, prenosi dubrovniknet.hr.

C.D.
Foto: Admir Buljubašić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.