Javio se tajkun kojeg je pomilovala Kolinda: Milanović grubo laže

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZORAN MILANOVIĆ u sinoćnjem je sučeljavanju, kao što je i najavio, Kolindu prozvao zbog njezinog članstva 90-ih godina u Nadzornom odboru propale firme Kontinental prijevoz.

"Sad ja postavljam pitanje, ne možeš znati sve, ali da baš ne vidiš ništa, zato što se praviš da ne vidiš, zato što ti je svejedno, zato što od toga imaš koristi kao član Nadzornog odbora Kontinental prijevoza sredinom 90-ih godina koji je upropašten i poharan. To je priča s Leonom Sulićem. Tu ste bili, to je vaše društvo, ja na to reagiram, imam pravo ljudima ukazati pozornost na to. To je bio Ivo Sanader, a vi ste ga gledali i on je bio cijenjen, e pa bogami od mene nije. Sad da kažem što su meni ljudi govorili u inozemstvu, a razgovarao sam s puno ljudi, to nema smisla u ovoj emisiji", ustvrdio je Milanović.

Da je Kolinda doista bila u Nadzornom odboru Kontinental prijevoza potvrđuje Povijesni izvadak Sudskog registra gdje se vidi da je Grabar-Kitarović na toj poziciji bila s nepunih 30 godina do 13. veljače 1998. godine kada je otvoren stečajni postupak nad tom tvrtkom. Kontinental prijevoz, kako je objavio Faktograf.hr, jedna je od tvrtki koja je privatizacijom nastala iz Croatiatrans-grupe. Baš kao što je iz Croatiatrans-grupe nastao i Croatia bus, kojem je u upravi i većinski vlasnik bio Leon Sulić.

Sulića, kasnije osuđenog zbog kriminala u Croatiabusu, Kolinda je, podsjetimo, kao predsjednica pomilovala. 

Leon Sulić: Milanović laže

Leon Sulić oglasio se danas o Milanovićevim izjavama. Tvrdi da se radi o gruboj neistini. Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"U sučeljavanju Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, dvoje predsjedničkih kandidata, 2. siječnja na HTV-u, gospodin Zoran Milanović izrekao je grubu neistinu protiv mene. On je ustvrdio da je gospođa Kolinda Grabar-Kitarović bila član nadzornoga odbora u tvrtki Kontinental prijevoz d.d., kao dijelu “carstva Leona Sulića i njegovih partnera...”, s čime je jasno sugerirao da je ta činjenica dovela do njezina tobože neosnovana i nezakonita pomilovanja mene od završnoga dijela kazne, koju sam odsluživao, te da sam ja na neki način da objavite ovaj ispravak neosnovanost i protuzakonitost pristao i utjecao.

To je gruba neistina! Milanović javno ne govori istinu!

Ja nikada nisam bio u firmi Kontinental prijevoz d.d., niti sam u to vrijeme uopće znao za gospođu Grabar-Kitarović, nisam s njom poslovao, niti kontaktirao telefonski, poštom, internetski, ni putem posrednika. Nikada, također, nisam s njom ili kakvom njezinom ili tvrtkom člana njezine obitelji bio ni u kakvim obveznopravnim odnosima.

Drugo, Milanović je počinio navedeno kažnjivo djelo lažnoga optuživanja kao i djelo ponižavanja javnim prebačajem toga što sam bio u zatvoru i odslužio kaznu", stoji u reakciji Sulića.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.