Je li moguć generalni štrajk Zagrebačkog holdinga? Sada traju pregovori sa sindikatom

Foto: Marin Tironi/Index

U SJEDIŠTU Zagrebačkog holdinga vode se pregovori Uprave sa sindikatima.

Ako se do utorka ne usuglasite, spominje se generalni štrajk. Je li to zaista moguće?

"Ne radi se o pripremanju pozicije, ovaj proces traje već neko vrijeme. Pregovarački odbor je zadao neke datume. Pregovori oko osnovice su realni da se završe do 31.1. ove godine. Zato se sad vrše dodatni razgovori.

U ovom trenutku smo i dalje u dogovorima i u ovom trenutku ne možemo govoriti hoće li ili neće nešto biti, ali sve je moguće, pa i štrajk", rekao je Dražen Jović iz Sindikata Zagrebačkog holdinga u razgovoru za HRT.

"Mogu samo reći da vidimo da je poslodavac na neki način osvijestio upravo ono što smo im cijelo vrijeme govorili, a to je da vrije i da bi moglo u konačnici doći do sindikalnih akcija, da su se uvjerili da su ljudi spremni, ako se ne uspijemo dogovoriti, stati i ići u štrajk", poručila je Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb.

"Moramo razdvojiti prvo ukupna materijalna prava od organizacije i sistematizacije. Kad govorim razdvojiti, to znači da određene stvari možemo riješiti skoro pa danas. Međutim, reorganizacija i sistematizacija je nešto što zahtijeva određeno vrijeme. Ne znam što je gradonačelnik naložio Upravi Zagrebačkog holdinga, kako oni to misle pregovarati. Sindikati koji sudjeluju u procesu mirenja, njih 5, zadali su si nekakve rokove", ističe Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga.