Baldasarov savjetnik Drago Davidović novi je direktor Vodovoda

Foto: Facebook

KAKO se i očekivalo, Baldasarov savjetnik i desna ruka Drago Davidović postao je novi direktor Vodovoda i kanalizacije. Na čelu Nadzornog odbora te gradske tvrtke sjedi Vili Mihovilović, vlasnik tvrtke Advena, u kojoj je Davidović svojedobno radio dok nije preselio u Banovinu 2013. godine.

Povjerenstvo koje je odlučivalo o novom direktoru bilo je sastavljeno od petoro članova Nadzornog odbora, no kako doznajemo, među njima nije bio Mihovilović. 

Jedini kandidat

Davidović je, zanimljivo, bio jedini kandidat na natječaju raspisanom za nasljednika Zdravka Mulića, SDP-ovog veterana koji odlukom gradonačelnika Ive Baldasara ide u mirovinu sa 67 godina i otpremninom od nekih 150 tisuća kuna. Imao je ugovor do kraja iduće godine. Nije nam krio nezadovoljstvo zbog smjene.

Sva je prilika da će i savjetnik Davidović moći računati na otpremninu jer njegovo šefovanje Vodovodom ne bi trebalo biti duga vijeka. Teško je, naime, očekivati da će nova vlast u Splitu ostaviti ovog Baldasarovog pouzdanika na čelu te gradske firme.

Davidović: Očekivao sam da će biti još kandidata

Pokušali smo danas doći do Davidovića, Mihovilovića, Mulića i Baldasara kako bi čuli njihov komentar, no javio se samo Davidović. 

"Iskreno, očekivao sam da će biti još kandidata. Bezrazložno me povezuju s Mihovilovićem, kod kojeg sam radio dvije, tri godine", kazao nam je Davidović.

Davidović je bio Baldasarov šef pobjedničke kampanje 2013. godine. Koncem godine postavljen je za pročelnika Ureda Grada Splita, no prije nekog vremena Baldasar ga je razriješio te dužnosti. 

Odluka Nadzornog odbora ide na verifikaciju kod Skupštine nakon čega bi Davidović trebao sklopiti ugovor sa NO-om.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.