Jedna od najmoćnijih snimki rata u Ukrajini: "Svi smo ovdje"

Screenshot: Facebook/Volodimir Zelenski

PRIJE dvije godine, odnosno dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, nastala je jedna od najmoćnijih snimki iz ukrajinskog rata. Bila je večer dana koji je uslijedio nakon prvog dana ruske invazije.

Ruski tenkovi kretali su se prema Kijevu, a ruski propagandisti širili su laž da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pobjegao iz glavnog grada. Prevladavajuće mišljenje u Moskvi, ali i Washingtonu i Berlinu je bilo da je pad Ukrajine ne samo neminovan nego da će uslijediti vrlo brzo.

Zelenski je te večeri na društvenim mrežama objavio snimku nastalu ispred predsjedničkog ureda u Kijevu. Snimao je sebe, svog ministra obrane i druge najbliže suradnike.

 

"Predsjednik je ovdje. Savjetnik za nacionalnu sigurnost je ovdje. Ministar obrane je ovdje. Svi smo ovdje. Naši vojnici su ovdje. Građani Kijeva su ovdje i mi smo ovdje. Branimo svoju neovisnost. Tako će stvari ići", rekao je Zelenski u videu.

"Slava našim braniteljima, kako muškima tako i ženskima. Slava Ukrajini", zaključio je ukrajinski predsjednik i tako potvrdio ne samo da nije pobjegao iz Kijeva nego i da se planira žestok otpor ruskim agresorima.