Jelenić se nakon dvije godine vratio na posao: Jedva čekam vidjeti Marušić

Screenshot: N1

BIVŠI glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, sada zamjenik glavne državne odvjetnice, danas se vratio na posao u DORH. Državnoodvjetničko vijeće (DOV) ga je u prosincu 2021., nakon stegovnog postupka, razriješio dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice. Zatim je Zlata Hrvoj Šipek zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti.

DOV je 15. srpnja 2022. proglasio Jelenića stegovno odgovornim zbog ponašanja koje bi u percepciji javnosti moglo dovesti u pitanje dostojanstvo i ugled Državnog odvjetništva. Međutim, Vrhovni sud je prihvatio Jelenićevu žalbu i ukinuo odluku kojom je on proglašen stegovno odgovornim zbog afere "mason" te je predmet vratio na ponovni postupak.

"Tužilaštvo je moj život"

U konačnici je i DOV odlučio kako Jelenić nije stegovno odgovoran zbog članstva u masonima. "Gledajte, mislim da je bilo pitanje vremena, da stvari dođu na svoje, kao što sam znao da će biti od početka", rekao je Jelenić za N1.

Osvrnuo se i na žalbu koju je zbog njegovog povratka uložila glavna državna odvjetnica. "To je njeno pravo, ona misli da je njeno pravo. Prema odluci Vrhovnog suda da i ne bi bilo, ali vidjet ćemo", istaknuo je. Priznao je kako jedva čeka vidjeti Vanju Marušić nakon dvije godine i razgovarati s njom. 

Raduje se i povratku na posao. "Tužilaštvo je moj život. Ja nemam nikakvih problema", poručio je Jelenić glavnoj državnoj odvjetnici.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.