Joe Jackson: Michaelova majka je kriva za njegovu smrt



OTAC Michaela Jacksona, Joe, dao je 12 dana prije obljetnice smrti kralja popa ekskluzivni intervju za tabloid News of the World i ispričao kako je samo nekoliko sati nakon smrti svog sina imao žestok obračun s njegovom majkom.

Joe Jackson se sa svojom bivšom suprugom Katherine sukobio još dok je Michael ležao na obdukcijskom stolu. "Katherine je nekontrolirano plakala i bila je jako uznemirena. Ali, nisam je zagrlio jer sam bio ljut na nju što plače", rekao je Joe i ispričao kako je mjesecima nagovarao svoju ženu da uvjeri Michaela da ode na rehabilitaciju od lijekova koje je uzimao.

Da si me slušala, Michael bi sada bio živ

"Rekao sam joj: 'Da si me slušala, Michael bi sada bio živ!'. Razmišljao sam koliko puta sam joj rekao da ga pošalje na liječenje. Ona nije rekla ni riječ. Morao sam otići. Da je učinila što sam rekao, Michael bi bio s nama. Užasno sam ljut na nju", rekao je Joe.

Ipak, priznao je i kako je sam iznevjerio svog sina. Katherine je, kaže, još uvijek "ljuska osobe koja je bila", dok Michaelova djeca, Prince, Paris i Blanket dobro napreduju u životu. Prince i Paris su se čak i po prvi puta od Michaelove smrti sreli sa svojom biološkom majkom Debbie Rowe.

Michaela je u zadnjih nekoliko mjeseci života vidio samo nekoliko puta. Izgledao je slabo, slomljeno i kao da mu nedostaje sna: "Nije imao onaj sjaj u očima koji je imao kad je bio na pozornici. Nisam znao da je ovisan o drogama, ali nešto nije bilo u redu".

Michael bio sve paranoičniji

"Dogovorio sam mu sastanak s liječnikom, ali kad bih ga probao natjerati da idemo, on bi smislio neku ispriku kako ima svog liječnika i kako je sve u redu. Kad bih ga pitao što nije u redu rekao bi da je dobro, ali ako bih nastavio s pitanjima, on bi otišao iz sobe. Bilo je to jako frustrirajuće", rekao je Joe.

Kralj popa je, priča njegov otac, postajao sve paranoičniji. Neprestano je govorio da će ga netko ubiti, da će ga upucati na pozornici. Govorio je da ga "oni proganjaju", ali nikad nije rekao na koga misli.

Djeca se dobro oporavljaju

Katherine se, priča Joe, nije oporavila od smrti svog sina. "Ona je ljuska žene koja je prije bila. Ima glavobolje, ne može spavati, i ne želi se nositi s tim problemima. Kao i Michael, radije bježi od njih".

Ipak, Michaelova djeca su sve bolje. Obožavali su svog oca, ali sad se dobro oporavljaju. Prvih nekoliko mjeseci je bilo najteže, ali to su uspjeli prebroditi, ispričao je Joe Jackson.

Jacksonov liječnik, Conrad Murray, trenutno je na sudu zbog nenamjernog ubojstva davanjem prevelike doze snažnog anestetika propofola. U slučaju osude, mogao bi dobiti maksimalno četiri godine zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.