Još jedna prijava voditelju solinskog katastra: Dobio 15 tisuća kuna za lažne listove

POLICIJA je podnijela još jednu prijavu protiv Marka Pejkovića, bivšeg voditelja Ureda za katastar u Solinu. Utvrdili su, naime, da je 2006. i 2007. godine krivotvorio prijavne listove za Zemljišnik, za što je od nekoliko osoba dobio 15 tisuća kuna.

Policija je Pejkovića nedavno prijavila i za izdavanje lažnog geodetskog elaborata za parcelizaciju zemljišta, što je naplatio tri tisuće kuna.

Policija se naradila, a sud tek počinje raditi...

Policija se naradila, a ovih dana brojne prijave počeo je "formalizirati" i splitski Općinski sud. Ne bez problema, doduše. Naime, djela za koje terete Pejkovića imaju relativno kratak zastarni rok, pa su tako dva učina iz 2004. godine otišla u zastaru.

Ipak, nedavno je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave. Neistinito je, naime, napisao da su se stranke u jednom postupku odrekle žalbe. Izrečena je uvjetna kazna, jer Pejković dosad nije osuđivan. Prijave se ne broje.

Pejković više ne radi u solinskom katastru. Kada su nezakonitosti počele izbijati na površinu, sam je otišao. Kolege su pisale peticiju da ostane na poslu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.